top of page

Wat is het verschil tussen personal training en kinesitherapie?

Vanaf nu kan je bij Martijn, naast personal training, ook terecht voor kinesitherapie! Maar wat is nu het verschil? Martijn legt het je graag uit!

Kort over mijn personal training

Martijn duwt een barbell op
PT Martijn

Tijdens mijn trainingen focus ik mij volledig op de mogelijkheden van jouw fysiologie. Daarom zal elk traject dat je bij mij volgt, starten met een korte screening. Aan de hand van enkele kleine oefeningen krijg ik een goed beeld hoe jij beweegt. Op basis daarvan kan ik een persoonlijk groeiplan opstellen! Zo zie je maar dat mijn kine-achtergrond hier toch mooi van pas komt. Tijdens mijn trainingen gaan we aan de slag én leer ik je ook nog eens alles bij over beweging, gezondheid en het menselijk lichaam.


Maar naast fysieke trainingen leer ik je consistent bewegen door je te coachen. Geen training dus, maar wel coachingsgesprekken. Samen kijken we wat jouw hindernissen en kansen zijn om een sterke bewegingsgewoonte te ontwikkelen! 



Martijn helpt iemand als kinesist
Kinesist Martijn

En over mijn kinesitherapie

Mijn focus ligt voornamelijk op het vinden van een oorzaak. En daarvoor ga ik verder dan alleen de klachten. Ik screen het volledige lichaam, bevraag uitgebreid over jouw bewegingspatroon en je dagelijks leven. Op die manier heb ik een heel goed zicht en kan ik je het meest gericht helpen bij jouw klachten.

Tijdens de revalidatie sessies is het doel om jouw lichaam terug te kunnen laten bewegen zonder pijn. Aan de hand van actieve oefeningen, in combinatie met passieve manuele technieken, werken we samen aan deze doelstelling.







Kortom

Mijn personal training heeft als doel om jou te laten bewegen op een veilige en een plezante manier die past binnen jouw levensstijl. Dat doe ik door jou ongelofelijk veel te leren over je eigen lichaam, beweging, gezondheid, en dergelijke. Maar dat vraagt veel tijd tot je dat onder de knie hebt.

Als kinesist is het doel om jouw lichaam dat geblesseerd is of klachten heeft terug te herstellen naar hoe het vroeger was. En liefst van al nog een beetje sterker en soepeler dan ervoor.

Op een korte tijd kan je heel veel winst maken, maar om écht goed te zijn heb je meer tijd nodig. Langer dan de 9 of 18 beurten die van je huisarts krijgt. Vandaar dat de combinatie kinesist en personal training ideaal is!


Niet zeker wat er het best bij je past? Contacteer mij en dan help ik je graag verder!



Comments


Commenting has been turned off.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

PYDC6078-Enhanced-NR.jpg

Voedingscoaching 
(Lara)

PYDC5542-Enhanced-NR.jpg

Voedings- en bewegingscoaching
(Lara & Martijn)

PYDC5002.jpg

Bewegingscoaching
(Martijn)

Graag werken aan een gezondere levensstijl? Maar niet goed weten hoe eraan te beginnen?

Als diëtist en personal trainer kunnen we meer betekenen voor jou dan je denkt! 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek tonen we jou aan dat wij veel verder gaan dan alleen maar voedings- en bewegings advies!

bottom of page