top of page

3 x stijlvolle hapjes

Bijgewerkt op: 23 dec. 2022

Een kerstdiner zonder hapjes is zoals pindakaas zonder... Pinda's!

Wil je uitpakken met makkelijke, originele hapjes? Laat je inspireren door de onderstaande feestelijke hapjes!

 

1. Zalmroulades op toast


Wat heb je nodig? (+/- 4 personen)

  • 4 sneetjes volkoren brood

  • 4 takjes dille

  • Philadelphia kaas

  • 4 sneetjes gerookte zalm


Hoe ga je te werk?

  1. Toast het brood tot het goudbruin ziet

  2. Snij uit elke snede brood 4 kleine rondjes of vierkantjes

  3. Hak de dille fijn en meng dit met de kaas

  4. Snij de plakjes zalm in repen. Spreid het kaas-dille-mengsel over de reepjes zalm en rol dit op.

  5. Leg de rollades op de toastjes


Tip: Heb je geen verse kruiden in huis en koop je liever geen volledig pakje dille enkel en alleen voor dit recept? Dan kan je ook een kruidenkaas gebruiken.


 

2. Bruschetta met een zoete twist


Wat heb je nodig? (+/- 4 personen)

  • 1 stokbrood

  • Verse geitenkaas

  • Olijfolie

  • 2 peren

  • Honing

  • Balsamico azijn


Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven op 180 graden

  2. Snij het stokbrood in smalle reepjes. Besprenkel ze met olijfolie en laat deze gedurende 8-10 minuten bakken in de oven tot ze goudbruin zijn

  3. Snij ondertussen de peren in fijne schijfjes en gril de schijfjes in een pan

  4. Wanneer de schijfjes brood klaar zijn, haal je ze uit de oven en smeer je op elk schijfje wat verse geitenkaas.

  5. Leg hierover de gegrilde peer en besprenkel met honing en balsamico azijn


Tip: kruid het geheel af met wat grof zeezout zodat de smaken er sterker uitkomen


 

3. Mini- worstenbroodjes (een echte 'favo' bij kinderen)


Wat heb je nodig? (+/- 4 personen)

  • 4 weense worsten

  • 2 plakjes bladerdeeg (45g/ stuk)

  • mosterd


Hoe ga je te werk?

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg

  2. Verwarm de oven op 220 graden

  3. Snij het bladerdeeg in fijne reepjes van ongeveer 1-2 cm breed

  4. Smeer een dunne laag mosterd over het bladerdeeg

  5. Wikkel het bladerdeeg rond de worstjes

  6. Besprenkel ze wat met water

  7. Laat ze afbakken gedurende 10-12 min tot ze goudbruin zijn


Tip: Laat bij het omwikkelen van de worstjes ongeveer een halve cm of meer ruimte tussen de reepjes bladerdeeg. Het bladerdeeg zal uitzetten in de oven en zo bekom je een mooi resultaat.


Laat het smaken! Nog meer inspiratie, tricks en tips nodig? Volg ons dan zeker op Instagram en Facebook


Ben je fan van bovenstaande receptjes? Zou je het dan ook een hartje willen geven? Dankjewel! :)


Comments


Commenting has been turned off.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

PYDC6078-Enhanced-NR.jpg

Voedingscoaching 
(Lara)

PYDC5542-Enhanced-NR.jpg

Voedings- en bewegingscoaching
(Lara & Martijn)

PYDC5002.jpg

Bewegingscoaching
(Martijn)

Graag werken aan een gezondere levensstijl? Maar niet goed weten hoe eraan te beginnen?

Als diëtist en personal trainer kunnen we meer betekenen voor jou dan je denkt! 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek tonen we jou aan dat wij veel verder gaan dan alleen maar voedings- en bewegings advies!

bottom of page